Sällskap med en släkting

I lördags frågade M om jag skulle ut med Ariel. Hon och Putte hängde gärna med som sällskap, det är alltid roliga när man är flera. :-) Putte är en korsning med fjordhäst i sig, sedan tror jag att han har connemara också. Lite större och grövre är han än Ariel, men med ett ganska typiskt marahuvud. Synd att han inte har några papper!
 
Det blev en rolig timme som försvann i ett nafs, precis som det alltid brukar bli när man kan prata om allt. Ariel skötte sig bra, hon blir lite tuffare av att ha sällskap, även om hon alltid skall gå i täten och ha koll. ;-) Ett par gånger när vi red i bredd körde hon sin "kobraattack" mot Putte, men jag är så van att parera att jag gör det reflexmässigt. Tur att jag varnat M innan, känns alltid lite olustigt när ens häst hugger efter den andra hästen...
 
Vi travade 2x1 minut och Ariel hade fortfarande rejält med tryck i traven. Jag kände dock en aning, aning skillnad i slutet på andra traven, så förhoppningsvis blir det bättre framöver. Hon är helt enkelt bara väldigt orastad.
 
Efteråt släpptes Ariel ihop med den försiktigare av de två hon skall gå med framöver. Miranda är en halvblodskorsning med tinkerblod och en allmänt försynt dam. De hälsade knappt på varandra, utan ställde sig på varsitt ställe i hagen för att gnaga efter gräs. ;-) Vid något tillfälle tyckte Miranda att Ariel kom för nära, så då varnade hon med bakhovarna. Ariel, som stod 7-8 meter ifrån henne, flyttade sig snällt ytterligare någon meter bort. Jag hoppas att de blir riktigt goda vänner så småningom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0