Tufft men inte för tufft

I lördags regnade det och var rätt så kallt, så Ariel fick ha ländtäcket på sig. Kändes lite konstigt att använda det i juni, men vad gör man när det är fem plusgrader? :-S
 
Skrittade iväg på grusvägen till höger, Ariel var rejält på tårna och ofokuserad. Fruktansvärt ofokuserad. Hon tog varken förhållande eller framåtdrivande hjälper förrän efter flera meter. Hon hade mer koll på allt runt omkring, än mig på ryggen. Så frustrerande!
 
Joggade igång i trav innan det blev fokus på galopp, framförallt fattningar. Efter några halvdåliga försök, började hon äntligen ha fokus på mig. Som vanligt är galoppen sisådär bortåt, men så fort vi vände hemåt igen fick hon mer naturlig bjudning och galoppen "skötte sig själv" lite mer. Jag får inte slarva i fattningarna, gör jag dem ordentligt, så blir hon superfin både i fattningen och galoppen efter.
 
Det blev ett rätt tufft pass, med mycket styrketräning. Men efter avskrittningen var hon lugn igen, så hon är helt klart mer tränad än jag tror. :-) Hon var inte svettig efteråt, så kallt var det... Fick regntäcke på sig för ovanlighetens skull, ville att hon skulle vara ren och torr till träningen dagen därpå. Hon fick prova Hampus allra första regntäcke (minst 14 år gammalt...) och det verkade passa rätt så bra. Han har vuxit ur det med råge, men Ariel är ju lite nättare än honom. Är ganska sugen på att klicka hem ett nytt från Hööks... Skall försöka hålla mig. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0