Fokusera är svårt

Igår skrittade vi iväg längs grusvägen. Ariel var väldigt på tårna och försökte hitta farligheter överallt så hon fick studsa. Provade att låta henne gå rakt genom skogen istället för på grusvägen och det dämpade henne en stund i alla fall.
 
Jag provade även att sysselsätta henne med lite dressyr, det blev skänkelvikning (som hon tycker är väldigt roligt), flytt av fram- eller bakdel några steg och halter. Sedan provade jag att jobba med tempoväxlingar och det var en fantastisk upplevelse. Hon har verkligen många nyanser på skritten, från den smygande gången till den som när som helst riskerar att slå över i trav. Tricket är att låta henne gå en väldigt kort stund i varje extremdel och sedan växla till den andra. Om och om igen. Hon blev helt koncentrerad på mig och jobbade även bra i form.
 
Men hon mixtrar fortfarande för mycket med bettet. Till och med när hon har lång tygel kan hon börja greja med var hon har huvudet och vad bettet gör. Skall prova att byta till novabettet och se om hon trivs bättre med det.
 
Hemma igen var hon mycket nöjd med sig själv, hon gillar verkligen att få jobba ordentligt. Önskar att det kunde vara påsk snart så vi får börja trava...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0