Omskoning och belastningsdiskussion

Igår var det dags för skoning igen. Ariel tyckte att det var lite småjobbigt att behöva stå så länge i gången, men så är hon lite för van vid att bara verkas det senaste året. ;-)
 
Vi tog bort snösulorna men behöll broddarna på. Sedan diskuterade vi hur jag skall gå vidare med igångsättningen. Hovarna hade inte vuxit så mycket, utan det är två tredjedelar nedvuxet. Man kan börja belasta (om man har koll) när hovarna vuxit ned till hälften, men bäst är att vänta till två tredjedelar är nedvuxet. Jag har därför enbart skrittat Ariel och tanken var att börja trava nu. Men eftersom hon fortfarande har ganska mycket "skadat" horn kvar, så beslöt vi oss för att inte riskera något belastningsmässigt, utan nöja oss med att skritta en månad till.
 
Sedan skall jag successivt öka på traven i tre veckor med koll på hovarna och därefter kommer hovis igen och kollar läget. Det känns bättre än att forcera fram och få en försämring. Det viktigaste i år är att komma igång till bruksprovet och det är först i slutet på augusti, så det är ingen idé att stressa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0