Underbart höstväder

I lördags red Ariel och jag ut på en mysig tur i höstsolen. Vi klättrade uppför berget, Ariel bjöd till och så blev det visst lite galopp uppför en bit. :-)
 
Sedan skrittade och travade vi tills vi hittade avtagsvägen till vänster. Väl där inne tog det inte många minuter förrän det kom en bil smygandes efter oss. Mitt ute i skogen! Ariel blev mäkta upprörd och förklarade för mig att det minsann inte fick komma några bilar här heller! :-P
 
Såg ganska snabbt att det var stallägarens man som var ute, förmodligen för att kolla upp något jaktspår. ;-) Vi hälsade och sedan parkerade han vid sidan om ridstigen och Ariel accepterade att fokusera framåt istället. För att göra det extra tydligt för henne att vi skulle vidare, så fick hon trava.
 
Fick verkligen distanskänsla av den traven! Förmodligen för att jag lät henne balansera upp sig själv, jag satt i sadeln och bara följde med. Hon skötte sig superbra, men det märktes att hon blev lite trött av jobbet. Är ju ganska avancerat när det är stenar och rötter om vartannat. 
 
Sedan var vi framme vid grusvägen som sluttar nedåt förbi ett villaområde. Det är alltid spännande att rida Ariel där, dels går det nedåt, vilket gör att hon gärna går lite snabbare istället för att bromsa med bakdelen. Dels är det på hemväg, så hon blir ivrigare av den anledningen och dels är villaområden läskiga... ;-) Så det var en spänd och lite stressad häst jag fick lotsa nedför backen. Men det gick riktigt bra och hon kunde få slappna av i skritten sista biten hem. 
 
Nästa gång skall jag prova att rida rundan omvänt, dvs börja med villaområdet och se hur hon reagerar då. 
 
Måste bestämma mig om jag skall fortsätta jobba henne eller börja trappa ned. För om jag skall fortsätta jobba måste jag helt klart klippa henne...
 
 

Kommentarer
Postat av: Emma

Vad fin hon är! Blir så sugen på fjording när jag ser sådana bilder. Rider du mycket inomhus när du funderar på att klippa? Själv klipper jag ingen av mina men tränar på som vanligt ändå.

Svar: Tack! Hennes son är ju till salu... Väldigt lik sin mor. ;-) Jag rider inte inomhus alls, finns inget ridhus i närheten. Men hon svettas så mycket, så det känns inte juste att släppa ut henne i hagen helt genomsvettig. :-( Däremot så klipper jag bara halva halsen, bringan och lite i ljumsken, det brukar räcka.
Ariel

2014-10-07 @ 10:32:12
URL: http://emmashasteri.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0