Konditionsträning med glad häst

Det blåste halv storm när jag och Ariel gav oss iväg, men jag resonerade som så att det var bra träning ifall det blåser halv storm på någon tävling eller läger i år. ;-)
 
Vi skrittade till skoterleden, sedan blev det trav längs hela den (1 km) minus några korta sekvenser där det var diken. Jag vill helst inte att hon hoppar när jag rider i bomlösa sadeln och då är det bättre att skritta över dikena. Vi travade till och med i nedförsbackarna, hon har verkligen lärt sig att balansera sig nu. :-)
 
Klättrade sedan i skritt uppför gamla grusvägen, som fortfarande var snötäckt. Vände strax innan grustaget, då snön blev lite för djup för min smak. På hemväg var det en övertaggad fröken, även om nedförsbackarna längs gamla grusvägen gick bra. När vi sedan kom in på skoterleden ville hon trava, tappade balansen då hon sprang där marken var för mjuk (dvs det blev hovdjupa hål i leran) och för att rädda sig från att ramla fattade hon galopp (!) och tog sig snabbt förbi det mjuka partiet. Jag hann inte riktigt reagera på det hela, bara konstatera att det var en extremt mjuk och trevlig galopp. Hm... Kan hon ha tjuvtränat galoppen under vintern? ;-)
 
Hemvägen försökte jag få henne att trava lugnt, men det gick sådär. Hon blir så taggad på hemväg, så det är svårt att dämpa henne. Försökte istället använda energin till att hon skulle jobba med bakdelen mer under sig, det tyckte hon var jobbigt... Men hon kämpade på riktigt duktig. Fina tjejen! <3
 
Sista biten hem skrittade vi i lugn skritt, så det var en bra genomkörare för henne. Totalt red vi 4,6 km på 50 minuter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0