Julritt

I torsdags var det julafton och därmed årets julritt. Det är en tradition som jag började med när jag hade Habina, att rida ut barbacka på julafton och bara njuta. :-D
 
Ariel var pigg som en spigg och såg farligheter överallt... Så det tog oss hela vägen till Storgatan och första uppförsbacken där innan hon började fokusera på att faktiskt vara med mig... Jobbade med min sits i trav, att försöka "studsa" Ariel i snabbare trav. 
 
 
Sedan galopperade vi! Så roligt, faktiskt blev fattningarna enklare utan sadel och jag kunde sitta mer avslappnat. Heja oss! Halvvägs upp på den plana delen vände vi hemåt igen och så blev det lite mer dressyrtänk. Skänkelvikning i skritt var inga problem, så jag testade att leka lite med öppna och sluta. Det var säkert inte "korrekta" rörelser, men Ariel gjorde det jag bad henne om, jag fick berömma och hon kände sig duktig (haha, jag med!). 
 
Sedan testade jag att rygga utan att ändra sitsen. Inspirerad av ett klipp på Reiner Klimke (min stora idol!) där han gör halt, ryggar, rider fram ett par steg, gör halt, ryggar, rider fram utan att det syns att han ger några hjälper öht. Så jag gjorde halt med Ariel, satt precis likadant som i halten, men tänkte "gå bakåt". Varvid underbara, fantastiska hästen snällt ryggade. En riktigt bra ryggningar dessutom, så efter ett par steg skyndade jag mig att lätta i handen och låta henne gå framåt. Den delen behöver vi dock fila mer på, exakt VAD gör jag för att hon skall gå framåt ur ryggningen?
 
Testade en gång till (mest för att se så det inte var ren tur), vilket gick precis lika bra, så sedan fick hon klapp, beröm och långa tyglar. :-)
 
En härlig julritt som lovar gott inför 2016. På juldagen lyckades jag sedan ramla och stuka foten rejält (halva foten är blå...), så nu är det vila förmodligen hela januari som väntar... :-( Ariel får busa sig i form i hagen helt enkelt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0