Mera hoppning

I onsdags var det återigen blötsnö, men vi gjorde ett försök att hoppa i alla fall. Började med att värma upp, först övergångar skritt-halt och sedan övergångar skritt-trav. Bromsen fungerar fortfarande lite halvtaskigt när hon är på så glatt humör, men jag väljer att inte lägga alltför stort fokus på det. Hon gör det hon skall, om än med lite fördröjning. ;-) 
 
Kände på underlaget genom att galoppera en långsida och det kändes okej. Det var egentligen bara när hon skrittade som snön fastnade under hovarna.
 
Hoppade först två gånger i vänster varv på volt över planket. Det tyckte hon var skoj, däremot skar hon av vägen lite väl mycket när vi bytte till höger varv. Då blir det hemåt precis i landningen och en mindre rund volt. Får nöta mer på det.
 
Sedan hoppade vi oxern två gånger, precis lika roligt som tidigare, men jag kände mig ändå lite osäker på underlaget, så bröt av galoppen efteråt rätt så snabbt.
 
Avslutade sedan med att hoppa på volt två gånger i vardera varv igen. Dvs öka på lite successivt med kraven. Märktes att det tog lite mer de sista varven, då bjöd hon inte självmant upp i galopp efteråt (hoppar alltså i trav just nu).
 
Joggade av en sprallig fröken och så skrittade vi hemåt avsuttet. Blev så taggad och inspirerad att jag beställde hem ytterligare två hinderstöd, fem bommar och en grind, så vi kan hoppa lite fler hinder. <3
 
Givetvis blev jag sedan sämre i min förkylning, så nu är det vila igen. Frustrerande! :-( 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0