Rätt okej i blåsten

Idag gav vi oss ut i blåsten igen. Men den här gången red jag själv och kunde därmed göra halt när jag tyckte att hon stressade iväg för mycket. Vi skrittade längs vägen och uppför klätterbacken. Fram till klätterbacken var det skottat, så det var rätt smidigt att rida där. Längs klätterbacken var det ett upptrampat spår i snön, som Ariel följde, men det blev förstås tyngre med snöpuls och backe samtidigt. Mycket nyttig träning för henne!
 
Vi skrittade hela klätterbacken, sedan vände vi hemåt igen. Ariel var rätt sansad när det gick nedför, men när det planade ut skulle hon rusa i traven. Så vi gjorde lite lydnadsövningar fram och tillbaka på samma plana bit av vägen, tror vi vände fram och tillbaka minst tio gånger. Ariel var redigt less på mig, men först när hon faktiskt lyssnade för både framåtdrivande och förhållande hjälper bra, oavsett om nosen var hemåt eller bortåt, så fick hon skritta hem igen. 
 
Sista biten hem var hon oerhört fin och jag kunde leka lite med formen i skritt, varvat med långa tyglar. Hon var inte helt med mig idag, men mycket bättre än sist i blåsten, så förhoppningsvis går det att få henne mer hanterbar i blåsten. Fast då måste jag rida oftare än tre dagar i veckan. :-P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0