Riktigt kontaktbar

Igår red jag ut på Ariel längs grusvägen som har belysning, rätt så lyxigt att se bra fast det är mörkt. Vi skrittade igång först, hon stod emot en del som hon gör numera när vi rider ut. Hon tycker inte det är så stor mening, eftersom vi ändå skall vända sedan. :-/
 
Travlade i tio minuter. Stundtals en riktigt trevlig trav med bra driv utan att hon tappade takten. Stundtals var hon spänd, varvade mellan att stå emot och att bli överilad.
 
När vi närmade oss slutet på gatulyktorna så provade jag att galoppera. Bad om höger galopp och fick det. Hon galopperade lugnt och mjukt, det var lätt att följa med. :-) Saktade av och vände hemåt, travade en lite överilad trav, och bad om vänster galopp. Fick höger tre gånger, men bröt bara lugnt av till trav, hittade takten igen och bad om galopp igen. Förut brukade jag stressa upp mig när jag inte fick rätt galopp, men det har jag släppt nu, så skönt. När jag fick vänster galopp var det bara att inse att den var alldeles för snabb för att jag skulle kunna sitta ned i galoppen, så jag bröt av och så fick hon istället trava fram till skrittpunkten. Hon var mycket hetsigare i traven hemåt, men det kändes ändå ok. Jag får ta tag i henne lite mer, men det är ingen fara, jag har ändå kvar kontrollen. Skönt, kanske kan det bli galopp hemåt framöver också. :-)
 
Hemma igen var det en nöjd häst och nöjd ryttare. Totalt 4,78 km på 40 min. Enligt gps:en travade hon 10 km/h i snitt. :-)
 
Har förövrigt blivit lite övermodig och ändrat klass på Storsjöritten. Från PP20 till CR40. Testar ifall hon är mer förtjust i distansritt nu och annars är jag inställd på att bryta om hon känns motsträvig. Tror det kommer att bli ruskigt roligt! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0