Tandkoll avklarat

Jag var hos läkare igår och fick konstaterat uttänjda ledband i höger knä. Ridförbud i två veckor... Så när veterinär F ringde och frågade om det skulle fungera med tandkoll idag, så passade det ju perfekt! Förvisso har jag tänkt att ta tag i inkörningen av Ariel medan mitt knä läker, men några dagar kan knäet gott få vila först. 
 
F är en fjordhästbekant, som hoppade in som vikarie några dagar hos dv. Önskar verkligen att hon kunde vara kvar där jämt...
 
Ariel är ju inte kollad i munnen sedan november 2011, dvs dvs 3 1/2 år sedan, så jag var lite orolig vad F skulle hitta. Dessutom har hon ju varit lite tjafsig i munnen senaste tiden. 
 
Det var dock inga stora grejer, bara P3:orna som var lite ojämnt slitna så F fick slipa lite. Sedan tyckte hon att Ariel fastnade lite när hon malde med käkarna, så hon raspade litegrann också. Ariel hade även bitit sig i kinden, men det var ingenting som var ridrelaterat och det kändes väldigt skönt! Vi kunde vänta två år med att kolla munnen igen, givetvis under förutsättning att det inte blev några bekymmer innan. 
 
Medan Ariel fortfarande var lite groggy så vaccinerades hon mot stelkramp och influensa, så har vi det gjort för i år också. :-) Sedan fick Ariel fleecetäcke på sig, hon blir alltid så frusen av att få lugnande. 
 
Jag hade tagit med mig betten jag rider Ariel på, plus Hampus gamla bett, så vi provade dem och kollade vilka hon kunde ha och inte. Alla bett fungerade förutom hennes novabett, det var lite för kort. Så kanske köper jag ett större sådant, eller så nöjer jag mig med de andra fyra betten som fungerade bra. ;-)
 
Vi hann även med att prata lite avel, F höll med mig om att ett sto som Ariel bör användas restriktivt i aveln, eftersom hon haft en komplicerad fölning tidigare. Speciellt som jag tycker så väldigt mycket om henne. Så om det blir ett föl till på Ariel, så kommer det dröja många år till dess och jag kommer stalla upp henne någonstans där hon kan få veterinärkoll ofta under tiden. Men först skall vi tävla och ha roligt!
 
Efter att Ariel stått i stallet ett par timmar fick hon gå ut. Hon frös dock lite, trots fleecetäcket, så hon fick ett övergångstäcke på sig som hon hade ända till kvällsfodringen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0