Ringrostig hoppryttare

Igår åkte vi till Nyland igen. Ariel skötte sig återigen prickfritt, så jag kan nog utgå ifrån att hon kommer göra det framöver också. ;-)
 
Gick till ridbanan avsuttet, då jag var osäker på om det fanns pall där eller inte, så jag tog med mig min pall. Men givetvis fanns det en stol som var helt ok, så jag släpade pallen i onödan. :-P
 
Skrittade fram först på lång tygel och sedan med halter och igångsättningar. Försökte fokusera på att jobba på raka spår i uppvärmningen, då vi skulle hoppa på volt sedan. Gick över i trav med övergångar till skritt och när det fungerade prickfritt blev det tempoväxlingar i trav. Vet inte vad det är med hoppsadeln, men ridningen blir på något vis enklare och mindre "kravfylld". 
 
Upp i galopp, med tempoväxlingar även där. Så skoj! Jag kände mig riktigt välbalanserad i lätt sits, däremot blir jag sjukt flåsig. Tur att även Ariel behöver skrittpauser mellan varven. 
 
Uppvärmda och ganska så pigga bägge två så tog vi oss an dagens uppgift. Två låga hinder (30 cm) på volt. Det fanns fyra stycken på det stora voltspåret, men jag valde att bara hoppa två stycken, det kändes ändå som en rätt så tuff uppgift för oss. 
 
Red två varv i vänster galopp och ett varv i höger galopp. Ariel jobbade på så himla bra! Jag var dock lite ovan, så jag försökte mig på att stå i lätt sits runt, när jag egentligen behövde sitta ned för att stötta Ariel. Men det var helt ok genomfört, klapp och skrittpaus. Satt av och höjde upp hindren. Det ena på 50 cm och det andra på 60 cm. Upp i sadeln och på det igen!
 
Den här gången taggade Ariel till lite väl mycket, vilket förstås gjorde att svängarna blev lite yvigare och vi fick småbekymmer med vägarna. Men framförallt fick jag inte till det i hoppen, antingen var jag före med sitsen eller så kom jag efter. Kände mig så sjukt ringrostig! Men vi höll ihop hyfsat, galopperna fungerade över förväntan och vi tog oss faktiskt genom övningen. Efter två varv i vänster galopp och ett varv i höger galopp tyckte jag att det räckte. 
 
Joggade av en superfin Ariel som verkligen stretchade ut överlinjen. Älskar när hon blir sådär mjuk! Jag måste bara passa så hon inte tappar tempo utan behåller sina fina bakben också. 
 
Skrittade av och åkte sedan hem. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0