Galoppjobb

I fredags red Ariel och jag ut för att galoppera i backe. Som vanligt ändrar jag planen medan jag sitter till häst. ;-) Hade egentligen tänkt rida via skoterleden till klätterbacken, men Ariel blev så glad över att få svänga vänster på Hammarvägen, så vi fortsatte på den istället...
 
Red mest i skritt, men även lite trav och galopp. Fantastisk känsla att kunna rida på lång tygel i alla gångarter och ändå veta att hästen saktar av när man ber om det med sitsen. <3 Red på distanstränset, då jag insett att jag inte kommer våga starta på sidepull när vi ska hålla lite högre tempo ihop med Dollar. Ariel trivs riktigt bra med det bettet (tredelat, smalt med parerstänger), även om hon förstås älskar sitt vanliga bett ännu mer. 
 
När vi kommit fram till vändplanen blev det tre galopper uppför backen (100 meter) och så skritt ned igen. Första gången tyckte Ariel det var skoj, men de två andra gångerna tyckte hon att det var lite onödigt, så jag fick se till att hon höll galoppen. Hon föredrar fortfarande vänster galopp, så jag fick vara noga med att hon även galopperade höger galopp. Förutom att det var galopp i backe så var det även djupsnö (inga skotrar som kört där), så det blev lite tuffare av underlaget också. Önskar att jag haft pulsmätare, men jag får nöja mig med att Ariel blev flåsig men hämtade sig snabbt. 
 
 
Skrittade sedan hela vägen hem, via storgatan. Mycket nöjd häst och även nöjd ryttare. :-) Sedan stod alla hästarna i solen och njöt. Underbart vårväder!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0