Orytmiskt

Igår var det dags att hoppa igen, som jag längtat! Planen var att rida igenom samma serie som sist, men höja upp oxern rejält på slutet. Samt även hoppa en annan serie med travbommar och kryss. 
 
Ariel kändes lugn när vi skrittade till ridbanan, men så fort vi var inne på den växlade hon upp. Som hon älskar att hoppa. :-D Vi jobbade med halter och skänkelvikning i skritten, främst fokus på att bjuda framåt även när vi går i sidled. Hon svarar upp så himla bra nu när jag inte bromsar henne för att få det "snyggt". 
 
Bytte till trav, men med samma jobb, skänkelvikning och övergångar till skritt. Hon flöt verkligen fram i traven! <3 Provade att trava över bommarna, för att övningen skulle vara lätt att bygga om för mig, så hade jag fått justera bredden till 1 meter mellan bommarna. Men det fungerade inte bra på Ariel, det blev för kort när hon hade driv i traven. Så efter några försök fick det vara med travbommar. 
 
Galopperade två långsidor och en kortsida i lätt sits i vardera varv. Galopperar medvetet inte genom den kortare kortsidan (15 meter) under uppvärmningen, det är bara dumt att göra det för svårt och sätta spänningar i henne. Istället fick hon vara duktig och känna att hon klarade galoppen galant. Hon fick även hoppa den lilla studsserien med plank jag satt upp (tre st 35 cm höga) och det var roligt. 
 
Sedan provade vi bomserien igen, men med ett kryss på slutet. Då bommarna bromsade upp henne (pga kort avstånd) så tappade hon bjudning även mot krysset, klev över det och fortsatte i trav. :-P Så den övningen fungerade inte alls och därför beslöt jag mig för att inte ta den igen. 
 
Istället tog jag serien med tre cavaletti med ett galoppsprång emellan följt av en kryssoxer på 6,5 meters avstånd. Hade flyttat serien så vi slapp så tvära svängar efteråt och även måttat lite noggrannare med måttband. Det resulterade i en glad Ariel som bjöd och hoppade cavalettina och sedan inte fick till det på kryssoxern. Det blev ett och ett halvt galoppsprång. Första gången var jag inte alls beredd och flög fram på halsen. Andra gången var jag mer beredd, men det blev lika orymtiskt. 
 
Satt av och flyttade kryssoxern ett par dm, sedan gick det bättre att ta sig genom serien, men eftersom det inte kändes helt hundra, utan bara hyfsat ok, så fick höjningen vara till en annan dag. För att verkligen få en härlig känsla avslutade vi istället med att hoppa studsserien en gång till. Roligt tyckte Ariel!
 
Joggade av en superfin tjej som verkligen stretchade överlinjen. <3 Sedan skrittade vi hem eller snarare taktade... Hon är så pigg och glad nu och de övningar vi gör är inte jobbigt (enligt henne) utan bara roligt och då tar liksom inte energin slut. Men det är bra, jag vill att hon ska ha en lite lugnare period nu, när allt känns bra, för sedan händer det grejer... Mer om det senare. ;-)
 
Ariel blev så glad av hoppningen, så hon busade i hagen efteråt. Här bockar hon. <3
 
 
Galoppen har verkligen blivit bättre!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0