Eufori

Eftersom jag besiktade bil och släp i fredags, så kände jag mig tvungen att åka iväg med Ariel på lördagen. Hon tyckte det var en riktigt dum idé och gick iväg från mig i hagen. Note to self: Vila ett tag för Ariel nu...
 
Men jag framhärdade, dvs hämtade henne där hon ställt sig och sov. Hon gick snällt på släpet direkt, så alltför svårövertalad kan jag ändå inte säga att hon var. Framme i Hesselby var det ett annat ekipage i ridhuset, men ryttaren var ok med att jag tog fram hinder.
 
Det blev en cavaletti på kortsidan och ett koppelräck (60 cm) på långsidan. Värmde upp i alla gångarter, eftersom vi var två i ridhuset blev det både trav och galopp på 20-metersvolt, vilket med Hesselbys suveräna underlag inte alls var nåt bekymmer. Kunde tom göra tempoväxlingar på volten i galopp. :-D
 
Hoppade cavalettit två gånger från trav. Första gången var hon helt klart inte särskilt igång, då fick jag trycka på lite efteråt så hon galopperade. Men andra gången var hon med på noterna, hoppade ordentligt över cavalettit och fortsatte i galopp. :-)
 
Sen tog vi koppelräcket två gånger, först i vänster varv (där hon fick lång rak galoppsträcka efteråt) och sedan i höger varv (där kortsidan kom ganska direkt). Första språnget blev superfint, andra kom hon lite nära. Men det kändes så pass bra att jag satt av och höjde till 70 cm. Lagom till att vi hade hoppat det en gång (åååh, den känslan!) i vänster varv, så gick det andra ekipaget ut.
 
Ariel blev lite, lite ofokuserad. Förmodligen så det inte ens syntes, men tillräckligt för att jag skulle känna det. Lovade henne därför att vi skulle hoppa hindret en gång till åt vardera håll och sen fick det räcka. Så först ett supersprång i vänster varv och sedan ett ännu bättre i höger varv, följt av galopp genom kortsidan och sen kunde vi inte hålla oss... Tom ridhus = vi fortsatte några varv i höger galopp, med rejäla tempoväxlingar. Full fart på långsidorna och fånga upp så vi kunde ta oss i balans genom kortsidorna. Så sjukt roligt! Precis när vi var nöjda och jag tog ned henne i trav, upptäckte jag att det var ett nytt ekipage på väg in. Haha, snacka om att ingen av oss fokuserat på nåt annat än att galoppera fort. ;-)
 
Joggade av en oerhört mjuk och fin Ariel, som första minuten hade lite svårt att tagga ned och inse att det var dags att avrunda, inte hoppa mer, men sedan blev så härlig att jogga! Lång och låg i bägge varven, men ändå med tryck i bakkärran. <3
 
Skrittade av avsuttet medan vi byggde bort hindren. Sen tog jag av grejerna ute vid transporten och Ariel gick med spetsade öron rakt in. Kan man annat än älska en sån häst!
 
Nu får hon vara ledig tills hon har lust att ridas igen, förhoppningsvis blir nästa pass ett dressyrpass, då jag mätt upp 20x40 meter med mina dressyrbokstäver på "ridbanan" som är 30x72 meter. Den är äntligen torr nog för ridning. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0